Pindakoeken
Met onderstaand recept maak je wel 16 pindakoeken. Je hebt dan ook wel 2 bakplaten nodig om deze koeken op kwijt te kunnen in je oven. Het recept is super simpel, en daarom heb je deze knapperige pindakoeken dan ook zo op tafel. Veel plezier!
- Smelt de roomboter. Dit kan au bain-marie of in de magnetron. Zorg dat je de magnetron op een laag vermogen zet en dat je regelmatig roert.
- Kluts het ei.
- Doe de witte basterdsuiker, de helft van het ei, het zout en de bloem in een kom.
- Voeg ook de gesmolten boter hier bij.
- Kneed de ingrediënten tot een mooi samenhangend deeg.
- Maak ronde bolletjes van het deeg, van 25-30 gram per stuk.
- Verdeel de bolletjes deeg over 2 bakplaten bekleed met bakpapier.
- Druk de bolletjes plat met je hand, zodat er een mooie ronde koek ontstaat.
- Breng een dun laagje ei aan op de koek.
- Verdeel de pinda's over de koeken, druk de pinda's een beetje in het deeg.
- Breng opnieuw een laagje van het ei aan over de pinda's.
- Bak de koeken in een voorverwarmde oven van 180 graden, voor 15 minuten.
Reactie plaatsen
Reacties