Chocoladefudge met karamel en pinda

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze simpele versie van fudge is gemaakt met gecondenseerde melk en pure chocolade. Ook de karamel maak je gewoon zelf. Vind je karamel maken spannend? Lees dan hier het uitgebreide recept voor karamelsaus voor extra tips. 

  • Doe alle pure chocolade in een kom en smelt dit. Dit kan au bain-marie of in de magnetron. 
  • Voeg de gecondenseerde melk toe aan de chocolade.
  • Giet het mengsel na het mengen direct in een vorm bekleed met bakpapier. Ik gebruikte een brownievorm van 18 x 28 cm.

 

  • Doe de suiker en het water in een ruime pan met een hoge rand.
  • Zet de pan op, op middelhoog vuur. Roer de suiker niet door. 
  • Het mengsel gaat koken. Laat het mengsel rustig verkleuren. 
  • Houd de kleur van de suiker goed in de gaten. Na ongeveer 15 minuten heeft het mengsel een karamelkleur gekregen. 
  • Haal de pan van het vuur. En blus de karamel af met de room. 
  • Let op! Karamel heeft een temperatuur van 170 graden Celsius, erg heet dus. Als de je de room toevoegt zal deze direct gaan koken. 
  • Voeg de roomboter en een snufje zout toe, roer het goed door.

 

  • Giet de karamel over de chocolade fudge en verdeel de pinda's hierover. 
  • Snijd de fudge in stukjes en bewaar in de koelkast.
 

 

Ingrediënten

300 gram pure chocolade

1 blikje gecondenseerde melk

 

100 gram suiker

35 ml water

75 ml slagroom

35 gram roomboter 

snufje zout

 

150 gezouten pinda's