Recepten top 5 van zusje Mariël

 

Mijn zusje proeft bijna alle recepten die ik maak. Daarnaast staan we ook geregeld samen in de keuken. Zij heeft daarom een top 5 gemaakt en die neem ik met haar door. Dit is ook meteen een hele mooie terugblik op het eerste jaar Bakken met Nadine. In vele opzichten een gek jaar, maar ook het jaar waarin mijn eigen website ben begonnen. Met veel plezier verzamel ik mijn recepten en maak ik er foto's bij. Super leuk om te zijn dat al velen van jullie met mijn recepten aan de slag zijn gegaan.

Mariël is mijn enige en jongere zusje. Door corona wonen we nu weer samen in 1 huis en als ik lekker aan het bakken ben komt ze vaak eens kijken wat ik aan het maken ben. En natuurlijk proeft ze het eindresultaat. Ik vind Mariël is een echte zoetekauw, ze houd van snoepjes en chocolade. Maar gebak moet lekker luchtig zijn en niet te zwaar zijn, vind ze. Bijna alle recepten die ik maak geeft zij een score van 8 of hoger. Maar de onderstaande recepten zijn allemaal 10en!

 

Hersftcake

Mariël noemt de herfstcake in 1 woord: perfect! 'De vulling met fruit is heerlijk en de hint van gember maakt de cake extra aromatisch.' Ook de structuur van de cake niet te zwaar, niet te droog, maar precies goed. 

 

Wil je zelf deze cake ook maken? Klik op de foto's voor de verschillende recepten.

 

Pinda-marshmallow rotsjes

'Ik houd gewoon heel erg van marshmallows!' zegt Mariël. En dat is een prachtige combinatie met de crunsh van de pinda's en de chocolade die smelt in je mond. 'Echt een snack waar je van blijft dooreten!' En wat is er nou leuker dan zo iets lekkers ook nog zelf te kunnen maken? Deze pinda-marshmallow rotsjes zijn echt niet moeilijk!

 

Luikse wafels met kersen 

In een restaurant is Wafels met kersen en slagroom Mariël's favo dessert. Mariël: 'Het is best een caloriebommetje, maar dat moet kunnen toch?  Af en toe?'

Voor haar verjaardag heb ik Mariël eens een knal geel wafelijzer cadeau gedaan. Zo konden we samen aan de slag om de perfecte Luikse wafels te maken. En dat is gelukt! 'Ik vond het heel leuk om te leren om zelf wafels te maken. Het is weer heel wat anders dan cake of koekjes bakken. En het resultaat was perfect!'

 

Quiche Lorainne

In de top 5 van Mariël ook een hartig gerecht: Quiche Lorainne. Als ik haar vraag waarom dit gerecht in de top 5 prijkt zegt ze: 'Harige taart is ook taart!' En daarin heeft ze natuurlijk volkomen gelijk.

Deze quiche in niet moeilijk en ontzettend lekker. In het recept lees je hoe je zelf je eigen deeg kunt kneden voor de korst, en hoe je de klassieke vulling met spek, uien en kaas maakt. 'De korst is heerlijk bros en knapperig, en de binnenkant lekker zacht.'

Mandarijn kwarktaart met speculaasbodem

'Bij heel veel taarten lik ik mijn vingers af.' zegt Mariël, 'maar dit is toch wel één van mijn favorieten.' Mariël verteld dat ze deze smaakcombinaties erg goed vindt. 'Het voelt een beetje als zondigen, als je van deze taart eet. En dat terwijl hij toch al weer een tikkeltje gezonder is dan bijvoorbeeld een MouChou taart.' De taart is ook een leuke uitdaging. Omdat je alles zelf maakt, en geen pakjes of zakjes gebruikt, kost het misschien iets meer tijd om deze taart te maken, dan bij de kwark taart die je gewent bent. Maar het resultaat mag er dan ook zijn! Dat is echt genieten.

Wat is jouw favoriete recept?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.