Kaas-uien bolletjes
Deze kaas-uien bolletjes zijn heerlijke zacht. Je kan ze met een beetje (room)boter besmeren, of je eet ze gewoon zonder beleg. Door de 2 soorten kaas en de smaakvolle gebakken uien heeft dit broodje namelijk al genoeg smaak.
- Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
- Doe de melk in een klein kommetje en verwarm dit tot het handwarm is. Voeg hier de suiker en de gist bij.
- Zet dit even weg. De gist kan nu actief worden.
- Doe de bloem in een grote kom. Doe het zout en meng dit kort door de bloem.
- Voeg ook de melk met gist en suiker en de zachte boter toe.
- Kneed dit door en zorg dat het een geheel wordt.
- Kneed het geheel nog ongeveer 10 minuten goed door. Hierdoor wordt het deeg elastisch.
- Laat het deeg voor ongeveer 45 min rijzen.
- Kneed het deeg kort door en voeg ook 35 gram van de belegen kaas en 35 gram van de emmenthaler kaas toe.
- Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Weeg de bolletjes deeg zodat ze allemaal even groot worden.
- Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze nog eens ongeveer 45 min rijzen.
- Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak ze in een pan met een beetje olie glazig.
- Klop het ei los.
- Bestrijk de gerezen bolletjes met een dun laagje van het ei.
- Verdeel de uien en de overgebleven kaas over de bolletjes.
- Bak de bolletjes voor ongeveer 12 minuten op 220 graden Celsius.
Reactie plaatsen
Reacties