Kaas-uien bolletjes

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Deze kaas-uien bolletjes zijn heerlijke zacht. Je kan ze met een beetje (room)boter besmeren, of je eet ze gewoon zonder beleg. Door de 2 soorten kaas en de smaakvolle gebakken uien heeft dit broodje namelijk al genoeg smaak.

  • Haal de roomboter uit de koelkast zodat deze zacht kan worden.
  • Doe de melk in een klein kommetje en verwarm dit tot het handwarm is. Voeg hier de suiker en de gist bij.
  • Zet dit even weg. De gist kan nu actief worden.
  • Doe de bloem in een grote kom. Doe het zout en meng dit kort door de bloem.
  • Voeg ook de melk met gist en suiker en de zachte boter toe.
  • Kneed dit door en zorg dat het een geheel wordt. 
  • Kneed het geheel nog ongeveer 10 minuten goed door. Hierdoor wordt het deeg elastisch. 
  • Laat het deeg voor ongeveer 45 min rijzen
  • Kneed het deeg kort door en voeg ook 35 gram van de belegen kaas en 35 gram van de emmenthaler kaas toe. 
  • Verdeel het deeg in 10 bolletjes. Weeg de bolletjes deeg zodat ze allemaal even groot worden.
  • Leg deze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat deze nog eens ongeveer 45 min rijzen
  • Snijd ondertussen de uien in halve ringen en bak ze in een pan met een beetje olie glazig. 
  • Klop het ei los.
  • Bestrijk de gerezen bolletjes met een dun laagje van het ei.
  • Verdeel de uien en de overgebleven kaas over de bolletjes.
  • Bak de bolletjes voor ongeveer 12 minuten op 220 graden Celsius.